Sunday 22 August 2010

Ηλιακή δραστηριότητα υπεύθυνη για τις ακραιες συνθήκες σε Ρωσία και Πακιστάν

Φέτος η Ρωσία χτυπήθηκε απο ένα θερμό κύμα ανεύ προηγουμένου σκοτώνοντας δεκαδες και αφήνοντας χιλίαδες αστεγους. Ο μετεωρολόγος Piers Corbyn λέει αυτό ειναι αποτέλεσμα καιρικών κύκλων και οχι λόγω αυξησης της θερμοκρασίας (global warming).

"Αυτό που έχουμε είναι υψηλή ηλιακή δραστηριότητα η οποία επηρεάζει την ορμή σωματιδίων από τον ήλιο στη γη επηρεάζοντας την ιονόσφαιρα καθως επίσης και την διαμόρφωση της κυκλοφορίας του αέρα στην υδρόγειο στο γνωστο αεροχείμμαρο (jet stream).", εξηγεί ο Corbyn. "Και αυτο προκάλεσε αλλαγή στη ροή του αέρα οπότε ο νότιος άνεμος στη δυτική Ρωσία σταμάτησε και ανταυτού είχαμε μια βορειοδυτική ροή καταιγίδων και ψύχους."

Σχόλιο: Όπως αναφερει και ο καθηγητής Corbyn η αυξηση της θερμοκρασίας της γης προηγείται της αύξησης διοξειδιου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η συμβολή της ανθρώπινης δραστηριότητας στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι οχι απλά αμελητέα αλλα απίθανη.
Ο Corbyn είναι αστροφυσικός που ασχολείται με την πρόγνωση του καιρού χρησιμοποιώντας δική του μεθοδολογία διαφορετική από την συμβατική κατά την οποία λαμβάνει υπόψη στους υπολογισμούς του τον καθοριστικότατο παράγοντα της ηλιακής δραστηριότηατς και των φάσεων της σελήνης.





Source: Translation from RT

No comments:

Post a Comment